9 Μαΐου 2019

Συμμετέχοντες Φορείς

Έξω από τον χώρο των ομιλιών, οι παρακάτω φορείς με τους εκπροσώπους τους, θα ενημερώνουν τους συμμετέχοντες για τις δράσεις και το έργο τους. Ελάτε να τους γνωρίσετε, να ανταλλάξετε απόψεις και να συζητήσετε μαζί τους!


Ειδικότερα, καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα υπάρχουν παρουσιάσεις διαδραστικού υλικού και κάποιων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η Εναλλακτική Καινοτόμα Ανάπτυξη (A.I.D.) αποτελεί ένα οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε το 2015, ο οποίος δημιουργήθηκε από δημιουργικούς πολίτες και νέους ανθρώπους, οι οποίοι μοιράζονται ιδανικά, αξίες, σκέψεις, προβληματισμούς και όραμα. Σκοπός του οργανισμού είναι να συνεισφέρει στη δημιουργία μιας ισότιμης και δίκαιης κοινωνίας, οργανώνοντας καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενεργών και θεσμίζων πολιτών ώστε στη συνέχεια να αποτελέσουν, οι ίδιοι οι πολίτες και φορείς κοινωνικής αλλαγής.
Η ομάδα Generation Europe-Λάρισα είναι μια άτυπη ομάδα νέων ηλικίας 18-30 ετών που δραστηριοποιείται στην πόλη της Λάρισας από τον Οκτώβριο του 2018 με στόχο την αύξηση και ενδυνάμωση της εκπροσώπησης των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Αφορμή για να συναντηθεί και να συσταθεί η ομάδα υπήρξε ένα πρόγραμμα κινητικότητας νέων με τίτλο Generation Europe: Young Democracy in Action, που πραγματοποιείται από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ), σε συνεργασία με το Centro di Creazione e Cultura (Φλωρεντία/Ιταλία) και το ROOTS & ROUTES Cologne (Κολωνία/Γερμανία) στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και συγχρηματοδότηση του ΙΒΒ Dortmund. Εκπρόσωποι της ομάδας ταξίδεψαν στη Φλωρεντία (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2018) για να συμμετέχουν σε μια δεκαήμερη ακαδημία παραστατικών τεχνών και media σε σχέση με τις έννοιες της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και της συμμετοχής. Εκεί, μαζί με νέους από την Ιταλία κα τη Γερμανία δημιούργησαν και παρουσίασαν μια παράσταση στο κοινό της πόλης με θεματικό άξονα τη φράση “No waste”.
Η ομάδα από τότε, αξιοποιώντας την εμπειρία της Φλωρεντίας, συναντιέται τακτικά για να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις σε τοπικό επίπεδο που αφορούν την ενημέρωση της νεολαίας της πόλης, την έρευνα γύρω από θέματα και προβλήματα που την απασχολούν, και τη δραστηριοποίηση όλο και περισσότερων νέων ως ενεργών πολιτών.
Στόχος της είναι επίσης η συνεργασία και η δικτύωση με άλλες αντίστοιχες ομάδες νέων, οργανισμούς και τοπικούς φορείς. Για τις τοπικές δράσεις η ομάδα δρα με την υποστήριξη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, της ΔΗΚΕΛ και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών.
Τον Ιούνιο του 2019 η ομάδα μας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στη Λάρισα μια ακόμη δεκαήμερη δράση κινητικότητας με τη συμμετοχή αντίστοιχων ομάδων από την Ιταλία και τη Γερμανία, με εργαστήρια παραστατικών τεχνών και media και τη δημιουργία παράστασης/performance με θέμα τη φράση “Make use”.
Η ομάδα μας παραμένει ανοιχτή και καλωσορίζει οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή μαζί της ή να αποτελέσει μέλος της.
Το ESN είναι ο μεγαλύτερος, εθελοντικός, φοιτητικός οργανισμός
της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρώπη!
Να παρέχουμε ευκαιρίες για διαπολιτισμική κατανόηση και
προσωπική ανάπτυξη υπό την αρχή
”Οι φοιτητές βοηθούν
φοιτητές”.
Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας στοχεύει στην προώθηση της φιλοσοφίας και των αρχών της επιχειρηματικότητας, στην υποστήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, στην υποβοήθηση της ολοκληρωμένης ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην υποβοήθηση της ποιοτικής βελτίωσης και ποσοτικής αύξησης της ανταποκρισιμότητας των επιχειρήσεων στις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς πολιτικές.
Εστιάζει την δράση του κυρίως στην υποστήριξη και αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου των επιχειρήσεων προκειμένου να βελτιώσουν την επαγγελματική τους θέση. Το Ινστιτούτο μέχρι σήμερα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, πληροφόρησης και υποστήριξης στον τομέα της επιχειρηματικότητας και απασχολησιμότητας.
Πρόκειται για μια Επιστημονική Ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εκπροσωπεί αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή επαγγελματίες με αποδεδειγμένο ενδιαφέρον εφαρμογής και διάδοσης των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, την Υγεία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα.
tobepac logo

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που υποστήριξαν και την διοργάνωση της εκδήλωσης