Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, 2022

Η AID συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης το οποίο διοργανώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων και την Λάρισα η πόλη που μαθαίνει. Το φεστιβάλ διεξήχθη από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 στον πολυχώρο πολιτισμού του Μύλου του Παππά και εντασσόταν στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Το Φεστιβάλ περιλάμβανε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ενδιαφέρουσες ομιλίες και workshops.

Στην κεντρική εναρκτήρια ομιλία, η Αντιπρόεδρος του οργανισμού μας, Φένια Παπακωνσταντίνου, είχε την χαρά και την τιμή να απευθύνει χαιρετισμό. Η ίδια τόνισε πως η δράση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας αλλά και το ίδιο το Φεστιβάλ αποδεικνύει την δυναμική που έχουν οι νέοι και οι νέες στη πόλη μας, ενώ επισήμανε πως η AID ως φορέας νεολαίας της πόλης δεσμεύεται στο να παρέχει την στήριξη του στο Συμβούλιο και πως θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια, διότι τέτοιου είδους διοργανώσεις δίνουν την ευκαιρία στα άτομα να εκφράζουν τις ιδέες τους και την δημιουργικότητά τους.

Παράλληλα, τόνισε πως «ως AID προτείνουμε το επερχόμενο χρονικό διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας να αναδείξει θέματα μετάβασης στη ψηφιακή δημοκρατία και ζητήματα ψηφιοποίησης και συρρίκνωσης αυτής και κυρίως να αναδείξει άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι/ες ιδιαίτερα από ευπαθείς ομάδες».