Εναρκτήρια Συνάντηση για το έργο Save for Waste

Οι διακρατικές συναντήσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υλοποίησης Ευρωπαϊκών έργων. Τις τελευταίες εβδομάδες η ομάδα της AID συμμετείχε σε διάφορες συναντήσεις όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί από κοντά με τους εταίρους συνεργάτες της, να συζητήσουν για τα εν ενεργεία έργα και να ανανεώσουν τις συνεργασίες τους συνεχίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο και την ανάπτυξη του οργανισμού!

Την Παρασκευή 1 Απριλίου τα μέλη της ομάδας βρέθηκαν στο Pazardzhik της Βουλγαρίας όπου μαζί με τους εταίρους από την Βόρεια Μακεδονία και την Βουλγαρία πραγματοποίησαν την εναρκτήρια συνάντηση του έργου Save for Waste (S4W)!

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Prof. Ivan Batakliev, όπου όλοι οι συμμετέχοντες οργανισμοί και οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία παρουσίασαν το έργο τους και τις δράσεις τους.

Τα εμπλεκόμενα σχολεία είναι:

  • Το 9ο Γυμνάσιο Λάρισας
  • Το Cyril and Methodious της πόλης Kochani της Β. Μακεδονίας
  • Το Prof. Ivan Batakliev της πόλης Pazardzhik της Βουλγαρίας

Το έργο τονίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η εκπαίδευση για την ευαισθητοποίηση των μελλοντικών γενεών σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων τροφίμων.

Στην συνάντηση, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του καλά δομημένου και λεπτομερούς εκπαιδευτικού υλικού που πρόκειται να αναπτυχθεί ως το 1ο πνευματικό παραδοτέο του έργου, το οποίο αποτελείται από 10 κεφάλαια. Το υλικό περιλαμβάνει και πραγματεύεται τη διαχείριση των απορριμμάτων τροφίμων, βασίζεται στο πλαίσιο των 9R (Rethink, Refuse, Reduce, Reuse, Re-gift, Repair, Rent, Recycle & Rot) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς.

Τέλος, το έργο στοχεύει να καταδείξει τις δυνατότητες της κομποστοποίησης μέσω καινοτόμων μεθόδων και την εφαρμογή της στο σχολικό περιβάλλον, ενδυναμώνοντας εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων παρέχοντας τεχνικές γνώσεις και ενημερωμένες πληροφορίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων τροφίμων και ιδιαίτερα για τη διαχείριση οργανικών απορριμμάτων.

Μείνετε συντονισμένοι/ες για να μαθαίνετε περισσότερα για τις δράσεις και τα νέα μας!