Εντυπώσεις από το πρόγραμμα “You(th) in the center”.

Στις 21-23/8  μας δόθηκε η ευκαιρία ως φίλοι και υποστηρικτές των δράσεων της AID να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα “You(th) in the center” στη Λάρισα, στα πλαίσια του οποίου εξοικειωθήκαμε με την έννοια του δομημένου διαλόγου, γνωρίσαμε εργαλεία και στρατηγικές της Ε.Ε. σχετικά με την νεολαία καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει το Erasmus+.

1

 

Παράλληλα, ήρθαμε σε επαφή με νέους και νέες από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Βουλγαρία και την Σερβία, των οποίων η ενέργεια, οι ιδέες και ο προβληματισμός γύρω από κοινά ζητήματα τόνωσε το ενδιαφέρον και την ανάγκη μας για  ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

 

Επιπλέον, στην τελική εκδήλωση στον Μύλο του Παπά ακούσαμε τον αντιδήμαρχο της  πόλης, μάθαμε για ποιους λόγους η Λάρισα χαρακτηρίζεται σαν μια «πόλη που μαθαίνει» (learning city) και δόθηκε στον καθένα από μας το βήμα ώστε ν’ ακουστεί η φωνή του/της  εκφράζοντας μία πρόταση με στόχο την αλλαγή, την συνεργασία και την μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, σίγουρα αυτό που αποκομίσαμε από το πρόγραμμα και το εκφράσαμε με «καλλιτεχνική διάθεση» με μπογιές και μαρκαδόρους κατά το κλείσιμο του προγράμματος  είναι πως μόνο η συνεργασία μεταξύ ατόμων με νέες ιδέες και όρεξη και των θεσμών είναι ωφέλιμη για την ευρύτερη κοινωνία και ικανή να φέρει ανάπτυξη και θετικά αποτελέσματα.

Γιώργος Τζοκόις
Γεωργία Καλπαζίδου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *